Nogomet
49

Golman Nigerije: BiH će nas napasti, ali spreman sam

FENA
Vincent Enyeama, golman nogometne reprezentacije Nigerije i francuskog Lillea s kojim je izborio kvalifikacije za Ligu prvaka, svjestan je da mu u utakmici drugog kola Svjetskog prvenstva neće biti nimalo lako za razliku od susreta otvaranja. Protiv Irana je mogao "pročitati novine i popiti kafu", ali u subotu ga očekuju Zmajevi.
"Većinu utakmice kao da sam bio na godišnjem odmoru, ali će protiv Bosne i Hercegovine definitivno biti drukčije. No, spreman sam! Golman uvijek može zadržati svoju ekipu u igri i to ću ja napraviti protiv njih. Znam da im je napad puno življi nego iranski, neće samo stajati otraga i čekati priliku. Napast će nas jer i njima i nama treba pobjeda pa će ovo biti utakmica na koju treba pripaziti", rekao je Enyeama.

S obzirom na kiks Superorlova, Bosni i Hercegovini bi remi, uz pobjede nad Iranom mogao donijeti prolaz u osminu finala.

"Treba nam potpora i molitva svih Nigerijaca. Ne treba nam vraćanje na prošli dvoboj i upiranje prstom ko je za što kriv. Neka nam narod vjeruje. Prve utakmice su uvijek teške, ali sada ćemo biti potpuno fokusirani", kazao je.

Po prikazanome u 1. kolu, Džeko i saigrači su favoriti, a tako misle i kladionice. Preostaje im to samo pokazati na terenu, igrati na pobjedu, a ne na neodlučeno pa će biti nagrađeni za historijski uspjeh, piše "Goal".