Nevjerovatna scena
9

Golman Narva Transa katastrofalno pogriješio u susretu estonskog kupa

Piše: E. B.
Artur Kotenko
Artur Kotenko
Nogometaši Levadije su se plasirali u finale estonskog Kupa pobjedom nad Narva Transom rezultatom 5:0 u gostima, a susret je obilježio golman domaće ekipe Artur Kotenko koji je bio tragičar utakmice.

Iskusni 34-godišnji nekadašnji golman reprezentacije Estonije je bukvalno poklonio prvi pogodak Levadiji već u 2. minuti susreta, a nakon toga je do 9. minute još dva puta vadio loptu iz svoje mreže.

No, prvi pogodak će sigurno biti upamćen kao jedan od najgluplje primljenih u historiji evropskog nogometa. Jednu naizgled laganu povratnu loptu nije Kotenko nije uspio uštopati, a potom je u posljednji trenutak pokušao ispraviti svoju grešku i izbiti je, no nije u tome uspio i napadač Levadije Debelko je lagano pospremio u praznu mrežu.

Debelko je postigao pogotke i u 5. i u 47. minuti, a preostala dva pogotka postigli su Harin u 9. i Andrejev u 51. minuti.

Levadia će u finalu Kupa igrati protiv Flore, samo je pitanje da li protiv prvog tima ili rezervnog s obzirom da su čelnici estonskog saveza, nekim čudom, dozvolili ovakav nakaradan sistem takmičenja, te se u polufinalu sastaju Flora i U21 Flora.

Zanimljivo, oni su se sastali i 2015. godine, a nije teško pogoditi koja ekipa je pobijedila rezultatom 3:1.