Za pobjedu Hajduka
134

Golman Hajduka je ličnost dana: Traži ga Real Madrid, a on postiže pogotke za pobjedu

Klix.ba
Slavna Marca rano jutros je objavila da je Real Madrid zainteresovan za golmana Hajduka Karla Leticu, a on je u popodnevnim satima, u susretu 25. kola hrvatske HNL lige postigao pogodak za pobjedu svoje ekipe od 3:2 protiv Istre. Kakav dan za 21-godišnjaka.

Splićani su u 15. minuti stigli u vodstvo do 1:0 golom Gyurcsa, ali je Vojnović u 27. minuti vratio stvari na početak. U osmoj minuti drugog poluvremena, Matei je pogodio za veliki preokret Istre, nakon čega je Hajduk sve karte bacio u napad.

Bili su u 71. minuti preko Saida poravnali na 2:2, a kada se činilo da je propuštena prilika za pobjedu, u 96. minuti pogotkom nevjerovatnog Letice Hajduk dolaze do veoma važne pobjede.

Inače, Splićani su ovom pobjedom iskoristio kiks Dinama koji je danas izgubio od Lokomotive na Maksimiru, a nakon 25 odigranih kola, oni se nalaze šest bodova iz Modrih.

Ipak, čak i prva pobjeda Lokomotive protiv Dinama u 28 odigranih utakmica ostat će u sjeni nevjerovatnog golmana Hajduka koji je svom timu donio pobjedu. Rano jutros, Marca je otkrila da je za njegove usluge zainteresovan Real Madrid, a u popodnevnim satima, donio je pobjedu svom Hajduku.