Najbolji posao ikada?
24

Golman Cityja ponovio Maldinijev uspjeh u Ligi prvaka bez da je šutnuo loptu ove sezone

D. P.
Carson je po drugi put osvojio titulu Lige prvaka (Foto: Manchester City FC)
Carson je po drugi put osvojio titulu Lige prvaka (Foto: Manchester City FC)
Iskusni golman Manchester Cityja Scott Carson ponovio je uspjeh Paola Maldinija u Ligi prvaka bez da je ijednom dodirnuo loptu u aktuelnoj sezoni najjačeg nogometnog takmičenja na svijetu.

Za Scotta Carsona (37) u šali se kaže da ima najbolji posao na svijetu. Sjajno je plaćen, ne umara se i ne brani za City, a sjajne utakmice gleda iz sedmice u sedmicu iz jedne od najboljih pozicija na terenu, klupe za rezervne igrače. Uz to, osvaja i trofeje.

Carson je sinoć osvojio svoj drugi trofej Lige prvaka, bez da je dodirnuo loptu. Njegov Manchester City je slavio rezultatom 1:0 protiv Intera i prvi put osvojio najprestižniji trofej, a iskusni Englez je to odgledao s klupe.

Tako je nekadašnji engleski reprezentativac po drugi put osvojio titulu prvaka Evrope. Prvi put učinio je to prije 18 godina s Liverpoolom u onom čudesnom finalu protiv Milana i povratku s 3:0 na 3:3. Zanimljivo, kao i sinoć, to je učinio u Istanbulu, gdje se igralo finale Lige prvaka.

Carson je tako izjednačio rekord Paola Maldinija, jednog od najvećih igrača koje je svijet ikada vidio. Carson je osvajao titule Lige prvaka u razmaku od 18 godina, što je samo Maldiniju pošlo za rukom.

Od titule s Liverpoolom do titule sa Cityjem prošlo je 18 godina, isto koliko je prošlo od Maldinijeve prve do posljednje titule prvaka Evrope. Maldini ih je ukupno s Milanom osvojio pet, a od prve do pete prošlo je 18 godina.

Za razliku od ovosezonskog izdanja Lige prvaka u kojem nije nastupio niti minut, Carson je branio za Liverpool 2005. godine u jednoj utakmici četvrtfinala i upisao je 90 minuta protiv Juventusa.