Serie A
2k

Gol i asistencija Džeke u debiju, raspucani Inter furiozno krenuo u odbranu titule

K. H.
Ekipa Intera sjajno je otvorila novu sezonu u Seriji A, a oni su u susretu 1. kola pobijedili Genou na svom terenu rezultatom 4:0 u susretu u kojem je bh. napadač Edin Džeko postigao gol i upisao asistenciju.
Inter je fantastično otvorio meč u sezoni u kojoj brane titulu prvaka, a do vodstva stižu u šestoj minuti kada je Škrinjar nakon ubačaja Calhanoglua iz kornera glavom pogodio za 1:0.

Samo osam minuta nakon toga bh. napadač Edin Džeko primio je jednu loptu na sredini terena, sačuvao je i sačekao Calhanoglua da se otvori, a nakon što mu je dodao loptu turski igrač je sjajno pogodio za 2:0. Bila je to 40. asistencija za Džeku u Seriji A.

U trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Perišić je pogodio za 3:0, no bio je u nedozvoljenoj poziciji pa se s rezultatom 2:0 otišlo na odmor.

Inter je pitanje pobjednika riješio u 74. minuti kada je Vidal pogodio za 3:0, a konačnih 4:0 postavio je naš Džeko u 88. minuti nakon centaršuta Vidala kada je sjajno glavom probušio gostujućeg golmana i postavio konačan rezultat.

Za Džeku je današnji meč jubilarni 200. u Seriji A, a ovo mu je bio 86. pogodak u najjačem prvenstvu Italije.

Inter će u narednom meču igrati protiv Verone u gostima, dok će Genoa igrati domaći meč protiv Napolija.