Dirljiva poruka
167

Gojak pogodak odluke posvetio preminulom djedu: Znam koliko si volio ovu igru

N. K.
Amer Gojak s djedom Edhemom (Foto: Instagram)
Amer Gojak s djedom Edhemom (Foto: Instagram)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak sinoć je sjajnim golom Rosenborgu s 25 metara riješio pitanje prolaska Dinama u grupnu fazu Lige prvaka sedmi put u historiji kluba, a ovaj pogodak posvetio je svom djedu.

Naime, Gojak je danas na svom Instagram profilu napisao emotivno pismo za djeda Edhema, koji je preminuo u ponedjeljak, odnosno dan prije utakmice u Norveškoj.

"Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo. Da ti dragi Allah podari lijepi Džennet. Znam koliko si volio ovu igru, posebno mi je drago što sam sinoć imao priliku da ti poklonim gol. Dedo Edhem u srcu", napisao je Amer.

Inače, naš veznjak je za hrvatske medije nakon utakmice izjavio kako je utakmica bila teška, ali da je Dinamo zaslužio plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

"Svi dišemo kao jedan, trud i rad se isplatio. Rekao sam da ćemo donijeti Ligu prvaka u Zagreb, to smo i učinili i obećavam ovim putem da ćemo biti dobri u Ligi prvaka. Pritisak je bio velik. Drago mi je što sam postigao taj pogodak koji nas je odveo u Ligu prvaka, ali ovo je gol cijele ekipe i želim reći da ovaj gol posvećujem svom djedu", poručio je Gojak.