Velika pobjeda
16

Gojak pisao stranice Dinamove historije: Uz ovakve navijače niko nas ne može zaustaviti

Klix.ba
Amer Gojak (Foto: EPA-EFE)
Amer Gojak (Foto: EPA-EFE)
Bh. reprezentativac Amer Gojak postigao je jedan pogodak u historijskoj pobjedi Dinama zahvaljujući kojoj su izborili plasman u drugu fazu Evropske lige, a nakon meča je rekao da uz podršku ovakvih navijača Modri mogu doći do samog kraja.

Gojak je pogodak postigao u prvom poluvremenu kada je loptu majstorski petom ugurao u gol, a kako kaže, ni sam ne zna kako je to uradio.

"Uz ovakve navijače idemo do kraja i niko nas ne može zaustaviti. Ni sam ne znam kako sam postigao onaj pogodak, lopta je išla prema meni i morao sam brzo reagovati. Ubacio sam je petom i to je to", kazao je Gojak.

Na pitanje novinara kako je bilo igrati pod pritiskom s obzirom na to da je stadion tri dana prije utakmice bio rasprodan, Gojak je rekao da su njegovi saigrači i on navikli igrati pod pritiskom.

"Ja sam bio smiren i sve vrijeme sam imao zaista dobar osjećaj. Znam da pod pritiskom dobro funkcioniramo, ali nije ovo naš kraj, mislim da još dalje možemo dogurati ove godine. Koja je granica? Pa, prvo moramo vidjeti žrijeb, od čega će puno toga ovisiti, ali mislim da se možemo nositi sa svima. Idemo pobijediti u preostale dvije utakmice i završiti kao prvi u grupi", istakao je Gojak.

Na pitanje novinara kakva je bila vidljivost na terenu s obzirom na veliku maglu koja se pojavila neposredno prije utakmice, bh. veznjak je rekao da je na terenu sve bilo kako treba.

"Na terenu nije bilo problema, ne znam kako je bilo ljudima na tribinama, ali je na travnjaku sve bilo kako treba. Tri puta gore nam je bilo u Osijeku", rekao je na kraju bh. reprezentativac.

Dinamo do kraja grupne faze Evropske lige mora odigrati mečeve protiv Fenerbahčea i Anderlechta, a oni su već sada osigurali prolazak u drugu fazu, prvi put nakon 49 godina.