Ispravno razmišljanje
38

Gojak: Ne znam ništa o transferu, pitajte mog tatu koji je zadužen za to

K. H.
Amer Gojak (Foto: I. Š./Klix.ba)
Amer Gojak (Foto: I. Š./Klix.ba)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine u nogometu Amer Gojak bi mogao ovog ljeta promijeniti sredinu s obzirom na to da su brojni evropski klubovi zainteresovani za njegove usluge, a što se tiče samog transfer Gojak je rekao da nije previše uključen u te stvari.

Dvadesetdvogodišnji vezni igrač ranije se dovodio u vezu s transferom u Betis, francuski Lille, te njemačke klubove Werder i Schalke, no ništa se konkretno po tom pitanju nije desilo.

Kada su ga hrvatski mediji pitali o eventualnom transferu tokom ljeta, Gojak je dao vrlo zanimljiv odgovor te je istakao da se o tome isključivo brine njegov otac.

"Ne znam ništa o transferu, a ako želite više informacija, onda morate pitati mog tatu jer je on zadužen za taj dio posla", kazao je Gojak.

Gojak je u redove Dinama stigao prije pet godina iz sarajevskog Olimpika i sa Modrima je osvojio sedam trofeja, a posljednju sezonu imao je važnu ulogu u veznom redu i odličnim igrama zaslužio je poziv selektora Roberta Prosinečkog koji ga je protiv Italije u Torinu stavio od prve minute.