Trenutak magije
6

Gündogan postigao magičan pogodak za Man. City i jedan od najefektnijih u čitavoj sezoni

K. H.
Foto: Screenshot/Arena Sport
Foto: Screenshot/Arena Sport
Njemački nogometaš Ilkay Gündogan postigao je fantastičan pogodak za Manchester City u meču 36. kola engleskog Premiershipa protiv Evertona, kojim je poveo svoj tim za tituli prvaka Engleske.

Gostovanje kod Evertona, između dvije utakmice polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida, za Guardiolin tim je možda i najteži zadatak do kraja ove sezone, a kako su meč počeli s kombinovanim timom, imali su mnogo problema protiv zahtjevnog rivala i mučili su se na početku.

No, u 37. minuti popularni Građani stižu do vodstva. Mahrez je ubacio s desne strane, Gündogan prima loptu u kaznenom prostoru na koljeno, a onda "preko noge" i na vrlo efektan način šalje loptu u mrežu nemoćnog Pickforda za vodstvo svog tima od 1:0. Pogodak možete pogledati i ovdje.

Prošle su dvije minute, a Gündogan je nakon pogotka upisao i asistenciju, ovaj put za Haalanda, koji iz trećeg dodira na utakmici, iako je bila 39. minuta, pogađa za 2:0.

Samim tim, jasno je da je ovaj pogodak Gündogana veliki korak Manchester Cityja ka osvajanju titule prvaka, a ukoliko pobijede ovaj meč, imat će četiri boda više od Arsenala.