Šampionski mentalitet
40

Gündoğan razočaran saigračima, otkrio je šta mu je smetalo u svlačionici protiv Reala

D. P.
Nijemac je nezadovoljan stavom svlačionice (Foto: EPA-EFE)
Nijemac je nezadovoljan stavom svlačionice (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najboljih nogometaša Barcelone Ilkay Gündoğan bio je razočaran stavovima svojih saigrača nakon poraza u El Clasicu od Real Madrida (1:2).

Gündoğan je bio strijelac vodećeg gola za Barcelonu u derbiju protiv Real Madrida, no golovi Judea Bellinghama u završnici susreta donijeli su gostima preokret i veliku pobjedu u derbiju španske La Lige.

No, njemački nogometaš turskog porijekla najviše je bio razočaran ponašanjem svojih saigrača u svlačionici. Izašao je pred kamere La Liga TV-a i otkrio da nije zadovoljan količinom frustracije kod svojih saigrača.

"Sada sam izašao iz svlačionice i naravno bilo je tu malo razočarenja, ali nakon ovakve utakmice i takvog rezultata želim više frustracija, više ljutnje i više razočarenja. To je mali problem. Mora biti više emocija, pogotovo kada izgubiš i znaš da si mogao bolje u određenim situacijama, a jednostavno nisi reagirao kako treba i to se prenijelo na teren", rekao je Gündoğan nakon utakmice.

Nastavio je "otvarati oči" svojim saigračima tokom izjave pred kamerama pa je tako poručio da ukoliko Barcelona ne odgovori pozitivno na ovakve situacije, imat će veliki zaostatak za rivalima te pozvao na veći otpor svojih saigrača.

"Moramo napraviti veliki korak inače će Real ili čak Girona pobjeći predaleko. Nisam došao gubiti ovakve utakmice i dopustiti da se stvori razlika. Tu je odgovornost i na meni da ne dopustim da se ovakve stvari dogode. Moramo pružiti otpor", dodao je iskreni Gündoğan.

Real nakon El Clasica ima četiri boda više od Barcelone, a na diobi prvog mjesta s Madriđanima je i Girona.