Marca
1

Glavni Realov cilj je dovođenje Van Persieja

Totalsport
Robin van Persie (Foto: AFP)
Robin van Persie (Foto: AFP)
Sudeći po napisima Marce, glavni cilj madridskog Reala u nadolazećem prijelaznom roku bit će dovođenje holandskog nogometnog reprezentativca iz redova Arsenala Robina van Persieja.

Trenutno najbolji strijelac Premiershipa (22 gola) briljira ove sezone, a aktuelni ugovor s "topnicima" mu ističe na ljeto 2013. godine. Iako su u Arsenalu pokušali započeti pregovore oko produženja, Holanđanin je to odgađao.

Navodno je Realov trener Jose Mourinho oduševljen izvedbama Arsenalove desetke i u njemu vidi pouzdanog strijelca kakvih je prethodnih godina u Chelseaju i Interu imao u Didieru Drogbi i Diegu Militu.

U Van Persieju bi Real dobio tehnički vrlo potkovanog igrača koji nije samo dobar strijelac, već je sposoban i kvalitetno razigrati ekipu, a Marca navodi da bi u slučaju njegovog dolaska na izlaznim vratima definitivno bi Argentinac Gonzalo Higuain.

Pao je Higuain u drugi plan kod portugalskog trenera iza Karima Benzeme, a uz Cristiana Ronalda i Van Persieja u postavi za njega se ne bi našlo previše minutaže u "kraljevskom klubu".

Transfermarkt.de procijenjuje Van Persievu vrijednost na 45 miliona eura.