Nogomet
35

Van Persie na meti Juventusa

Totalsport
Robin van Persie (Foto: Arhiv/AFP)
Robin van Persie (Foto: Arhiv/AFP)
Vrsni golgeter Arsenala i holandske nogometne reprezentacije Robin Van Persie prema portalu Goal.com prvi je napadački izbor talijanskog Juventusa u ljetnom prijelaznom roku.

Vodeća ekipa talijanske Serije A za narednu sezonu, u kojoj će uz novi juriš na Scudetto igrati i u Ligi prvaka, traži osvježenje u napadačkom redu, a uz Ikera Muniaina iz Athletic Bilbaa, te Fernanda Torresa iz Chelseaja, najviše ih interesuje mogućnost angažmana ove sezone nezaustavljivog napadača Arsenala Robina Van Persieja. 28-godišnjem Holanđaninu ugovor s londonskim klubom istječe u ljeto 2013. godine, a već neko vrijeme odbija i razgovor o njegovom eventualnom produženju.

Premda je izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis najavio kako nemaju namjeru ovog ljeta prodati svog kapitena čak i ako ne potpiše novi ugovor, teško je vjerovati da želja Van Persiea da prijeđe u ekipu koja osvaja trofeje neće biti uslišena u zadnjoj godini ugovora.

Holanđanin je trenutno vodeći strijelac Premiershipa s 27 pogodaka iz 34 nastupa, a ukupno je za Topnike" postigao 120 pogodaka.