Crni niz Čelika
0

Glavaš: Rudar će biti poražen

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U prostorijama Nogometnog kluba Čelik održana je pres konferencija povodom 28. kola Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine i utakmice Čelik - Rudar Prijedor.

Ekipa zeničkog Čelika posljednjih pet kola ne zna za pobjedu. Najbolji ishod iz tih pet kola bila je utakmica sa Širokim Brijegom, gdje su izvukli remi. Vlatko Glavaš, šef stručnog štaba NK Čelik, je svjestan situacije u kojoj se ovaj klub nalazi.

"Došao je taj trenutak kada moramo da odgodimo meč loptu. Sutra moramo igrati kao što smo igrali prethodna dva-tri kola, kada nam je igra bila na super nivou, ali rezultat nas nije poslužio. Prijedor će sutra biti poražen u Zenici i nećemo se dovesti u situaciju da razmišljamo o opstanku u posljednja dva kola"

Prisutnima se obratio i Mehmedalija Čović, koji ima isto mišljenje kao i Glavaš te smatra da je sutra dan odluke i da će Čelik morati dati više od prosjeka kako bi pobjegao od borbe za opstanak.

Što se tiče sastava, Glavašu su na raspolaganju svi igrači, a nastupit će sa istom ekipom iz prethodnog kola, koja je izgubila od ekipe iz Tuzle.

Rudar Prijedor se nalazi na 8. poziciji sa 31 bodom, dok je Čelik na 12. mjestu sa 29 bodova. Utakmica Čelik - Rudar Prijedor je na rasporedu je sutra od 17 sati.