|

Glavaš: Podrška Prosinečkom, ali je način izbora selektora van pameti

Glavaš: Podrška Prosinečkom, ali je način izbora selektora van pameti
132
F
FENA
4.1.2018. u 17:58
81
komentara
132

dijeljenja
Glavaš: Podrška Prosinečkom, ali je način izbora selektora van pameti Vlatko Glavaš (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bivši kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš izjavio je da novoizabranom selektoru A selekcije Robertu Prosinečkom treba pružiti punu podršku, ali da se ne slaže s načinom izbora.
Prosinečki je danas izabran u užem krugu kandidata, u kojem se osim njega nalazio bh. strateg Amar Osim koji je najveće uspjehe u karijeri ostvario sa sarajevskim Željezničarom.

"Mislim da je način izbora selektora van pameti, ali ako smo već izabrali Prosinečkog, onda čovjeku treba pružiti podršku, a moju ima. Međutim, želio bih istaći da sam uvijek bio za to da na funkcijama budu domaći treneri", rekao je Glavaš za Fenu.

Smatra da selektor mora biti vođa i osoba koja poznaje stvari u vezi Saveza i igrače, razumije mentalitet BiH ali dodaje da bez obzira na to podržava novog selektora.

"Podržavam Prosinečkog ali mislim da domaći treneri trebaju više raditi ne samo u reprezentaciji nego i u klubovima. Na kraju krajeva, slabo rade i naši treneri bilo gdje drugdje. Izabrali smo čovjeka, moju podršku ima", kratko je kazao Glavaš.

Na kraju je izrazio nadu da će Prosinečki uspjeti odvesti reprezentaciju na evropsko prvenstvo.
Prijavi grešku


Komentari (81)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...