Pokvaren rođendan
0

Glasnogovornik Hajduka: Žao nam je što je ovako ispalo

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Zbog nereda koji su se u četvrtak dogodili na Grbavici žale, naravno, i u redovima splitskog Hajduka.

Glasnogovornik "Bilih" Toni Bilić o incidentu u Sarajevu i sukobu navijača dobio je informacije u trenutku kada su se igrači Željezničara i Hajduka počeli zagrijavati na Grbavici.

"Iskreno nam je svima u Hajduku žao što se utakmica nije odigrala i žao nam je što naši navijači nisu došli na tribine na Grbavici kako bi 90. rođendan Željezničara bio proslavljen na pravi način. Delegat je 50 minuta nakon zakazanog termina odlučio da se utakmica neće igrati i tek kada smo svi - nakon što su se igrači istuširali - došli u hotel, pola sata kasnije putem portala i TV-a saznali smo šta se događalo na ulicama Sarajeva", rekao je Bilić za Gol.hr.

"Željezničar je bio gost Hajduka na 99. rođendan 'Bilih' i zaista nam je krivo što se utakmica nije odigrala. Kada su se igrači zagrijavali na Grbavici do nas su stizale informacije o navodnim sukobima navijača, no nikakve detonacije koje su se spominjale nisu se čule na Grbavici. Većina sukoba, koliko sam saznao jutros iz novina, događala se daleko od stadiona. Kao glasnogovornik kluba moram reći kako se vodstvo i igrači ni u jednom trenutku nisu osjećali nesigurno. Ekipa je prespavala u hotelu u Sarajevu i uskoro se vraćamo u Split", dodao je Bilić.

Na pitanje je li neko od navijača Hajduka tj. članova Torcide kontaktirao klub u vezi ulaznica ili kasnije u vezi incidenta zbog čega je utakmica otkazana Bilić je rekao:

"Niko nije kontaktirao klub jer je poznato kako navijači uvijek dolaze u privatnim angažmanima. Isto tako želim reći kako je delegat, nakon što je dobio izvještaj o incidentima, sam odlučio da je bolje da se utakmica ne odigra. I to je jedina istina. Još jednom, žao nam je što je sve tako ispalo".