Nogomet
0

Girard: Zasluženo smo osvojili naslov

Totalsport
Rene Girard (Foto: AFP)
Rene Girard (Foto: AFP)
Trener novog francuskog nogometnog prvaka Rene Girard bio je presretan nakon prvog klupskog naslova u historiji Montpelliera, ali istovremeno i veliki gospodin kada je imao samo lijepe riječi za mrskog rivala – PSG.

"Mislim da smo zasluženo uzeli naslov u sezoni u kojoj smo i mi i PSG igrali sjajan nogomet. Svaka čast i njima na ostvarenom uspjehu", rekao je trener prvaka.

Iako je Montpellieru bio dovoljan i bod za naslov u posljednjem kolu protiv već otpisanog Auxerrea (u gostima), John Utaka svojim se dvama pogocima pobrinuo se da njegov klub upiše sva tri i bezbrižno dočeka finiš utakmice koja je dva puta bila prekidana zbog nereda domaćih navijača.

Naime, kako je Auxerre još prije posljednjeg kola preselio u 2. ligu, domaći navijači odlučili su izraziti svoje nezadovoljstvo bacanjem teniskih loptica i toaletnog papira na teren. Sudija Said Ennjimi je dva puta prekidao utakmicu i slao igrače u svlačionicu, pa je završila 40-ak minuta nakon one između Lorienta i PSG-a (2-1 pobjeda Parižana) koja je također bila bitna u borbi za naslov prvaka.

Čuvar mreže Montpelliera Geoffrey Jourden također nije mogao sakriti svoje zadovoljstvo osvojenim naslovom.

"Nevjerovatan kraj sezone. Ne mogu ni zamisliti kakav ćemo doček imati kod kuće. No, nije nam bilo lako. Susret je prekidan četiri puta, dva puta smo išli u svlačionicu, ali ostali smo koncentrisani. Sada idemo na zaslužene praznike", zaključio je Jourden.