Nogomet
0

Gilardino: Idemo po pobjedu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Sve upitnike koji su se pojavljivali oko njegova nastupa u sutrašnjoj (utorak) utakmici 5. kola skupine E nogometne Lige prvaka odbacio je napadač Fiorentine Alberto Gilardino tvrdnjom je da u potpunosti spreman za nastup protiv Lyona.

Gilardino je postigao oba pogotka u 3-2 porazu svoje momčadi protiv Parme u prvenstvenom susretu u talijanskoj Seriji A, ali i zadobio udarac u tijelo koji ga je onemogućavao u treningu.

  • Dobro mi je, spreman sam za povijesni uspjeh naše momčadi. Iako protiv Lyona, kroz povijest naših ogleda, i nismo skupili previše bodova u ovoj utakmici nemamo što za čekati, moramo se boriti za prolazak skupine - kaže napadač toskanskog kluba.

Fiorentina i Lyon prošle su sezone igrali u istoj grupi Lige prvaka. Na Stade Gerlandu bilo je 2-1, na Artemio Franchiju Lyon je slavio 2-1. Sva tri pogotka za “viole” postigao je Gilardino.

Fiorentina utakmicu dočekuje kao drugoplasirana momčad skupine s devet bodova. Jedan više sakupio je francuski klub, dok se na trećemu mjestu nalazi Liverpool s četiri boda. "Fenjeraš" skupine Debrecen nikome nije uspio uzeti bod.