Nogomet
2

Giggs: Možda nastavim igrati i nakon jubileja

Totalsport
Ryan Giggs (Foto: AFP)
Ryan Giggs (Foto: AFP)
Neuništivi nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs 29. novembra će navršiti jubilarni 40. rođendan. Od jubilarnog 1.000. nastupa u dresu voljenog mu kluba dijeli ga 46 nastupa.

Za Crvene vragove Giggs je debitirao 1991. godine, a nastup protiv Cardiffa prošle nedjelje bio mu je 954. ukupno. Upitan o jubileju, Giggs je za Sky Sports rekao:

"Iskreno ne znam. To nije nešto o čemu sam iskreno razmišljao. Ako do toga dođe sjajno, a ako ne dođe neću gunđati. Vidjet ćemo, ako ću igrati dobro i uživati onda ću nastaviti".

U doba kad je Giggs započinjao karijeru on je "čistio kopačke" igračima poput Stevea Brucea i Bryana Robsona, a danas prihvaća svoju ulogu klupskog starosjedioca.

"Kada sam ja bio u prvoj ekipi, pogledali ste Bruceyja i Robba koji su imali 33, 34 godine i pomislili biste kako su prestari, pa zato ne znam što mladi igrači misle o meni. Govore mi da mi je rođendan ove sedmice, a ja kažem: 'Da, veliki, 35'. Oni me gledaju i očito znaju istinu da mi je 40 godina i klimaju glavom misleći kako je to staro", kaže nogometaš.

Giggsov dugogodišnji saigrač, a danas stručni sukomentator Gary Neville vjeruje kako Velšanin može igrati još barem godinu dana.

"On mora biti zapisan kao jedan od najvećih igrača koji je ikad zaigrao u Premiershipu. Fantastična je osoba i vidim ga kako igra sve do 41. Jer se toliko brine o sebi. Mora nastaviti ovako i držati nivo na kojem je, ali ako to iko može onda je to Ryan Giggs. On je oborio sve rekorde koji su pred njega postavljeni", rekao je Neville.

Tokom sjajne karijere Giggs je između ostalog osvojio nevjerovatnih 13 premierligaških naslova, 4 FA Cupa i 2 Lige prvaka.