Nogomet
9

Giggs: Da sam napustio United, već bih završio karijeru

Totalsport
Ryan Giggs (Foto: AFP)
Ryan Giggs (Foto: AFP)
Velški nogometni velikan Ryan Giggs odao je priznanje svom klubu Manchester Unitedu dan uoči svog jubilarnog 40. rođendana.

Za Crvene vragove Giggs je debitovao davne 1991. godine, a ukoliko se nakon ove sezone odluči za produženje vrlo će vjerovatno probiti magičnu granicu od 1000 nastupa. Trenutno je skupio 955 nastupa u svim takmičenjima.

"Da sam prešao u neki drugi klub dosad bih već bio gotov. Sretan sam što sam bio u jednom klubu, okružen dobrim igračima. Također imam i dobrog trenera, brinem se za sebe i nastojim trenirati svakodnevno da bih bio konkurentan za tim", rekao je Giggs.

"Uživam maksimalno koliko mogu i naravno, nastojim pridonijeti ekipi".

Samo jednom u karijeri Giggs je bio blizu napuštanja Old Trafforda, a bilo je to uslijed sezone bez trofeja 2002. godine, kada se glasno spominjala mogućnost transfera u Italiju. Od tada je osvojio šest ligaških naslova, Ligu prvaka i FA Cup, te se njegova odluka da ostane pokazala posve ispravnom. Tokom sjajne karijere u Unitedu Giggs je između ostalog osvojio nevjerovatnih 13 premierligaških naslova, četiri FA Cupa i dvije Lige prvaka.