Premiership
0

Gerrardu prijete tri utakmice suspenzije

Totalsport
Steven Gerrard (Foto: AFP/File)
Steven Gerrard (Foto: AFP/File)
Nogometaši Liverpoola pobijedili su u ponedjeljak Portsmouth 4-1 i tako su došli na jedan bod zaostatka od četvrtoplasiranog Tottenhama na tabeli Premiershipa.

Inače, Liverpool ima i jednu odigranu utakmicu više od protivničkog sastava.

No, pobjeda protiv posljednjeplasirane ekipe mogla bi ostati u gorkom sjećanju kapitenu Liverpoola Stevenu Gerrardu, kojem prijeti kazna od tri utakmice, a razlog je udaranje laktom suparničkog igrača Michaela Browna.

Taj trenutak na ogledu nije registrirao sudija utakmice Stuart Attwell, ali snimka nakon ogleda pokazala je fizički kontakt, a Disciplinska komisija FA će naknadno razmotriti slučaj i, moguće, kazniti engleskog reprezentativca.

"Nisam ništa takvog primjetio, uživao sam u igri svojih igrača", rekao je Rafael Benitez, trener Liverpoola, dok je strateg na suparničkoj strani, Avram Grant, komentirao:

"Čujte, bio sam četrdeset metara udaljen i nisam to vidio. Čudi me kako takvo što nije vidio sudija koji je bio četiri metra udaljen. Zapravo, ne čudi me, mnogo toga sudija nije vidio u tih devedeset minuta."

Sljedeću utakmicu Liverpool u prvenstvu igra s Manchester Unitedom (21. marta), a kazna bi značila da će preskočiti taj derbi Premiershipa.