Čeka se odluka
33

Gerrard se nada dodatnoj kazni za City: Hoće li se ispraviti njegov kiks iz 2014.?

E. B.
Steven Gerrard bi mogao ipak svojim unucima pričati kako je uspio osvojiti titulu sa Liverpoolom.

Iako su navijači tražili da Gerrard potpiše ugovor do kraja sezone kako bi uspio konačno osvojiti toliko željeli trofej, od toga neće biti ništa, no legendarni kapiten Redsa bi ipak mogao imati jednu titulu prvaka Engleske uz svoje ime.

U sezoni 2013/2014 Liverpool je bio nadomak titule, no zahvaljujući upravo Gerrardu Redsi su ostali bez iste.

Tri kola prije kraja Liverpool je imao prednost u odnosu na drugoplasirani Manchester City od tri boda.

Liverpool je dočekao Chelsea, a u samom finišu prvog poluvremena Gerrard je napravio katastrofalnu grešku i okliznuo se na centru, Demba Ba je to iskoristio i rutinski zabio za 1:0 od čega se Redsi nisu oporavili, te su izgubili rezultatom 2:0.

U narednom kolu Liverpool je prokockao vodstvo od 3:0 protiv Crystal Palacea, te je susret završen 3:3. City je dobio sve utakmice do kraja i na kraju osvojio titulu sa dva boda prednosti.

No, s obzirom na to da je UEFA izbacila City iz Lige prvaka zbog kršenja finansijskog fair-playa, postoji mogućnost i da engleski savez kazni Građane.

Jedna od kazni koje se spominju je i oduzimanje bodova u prethodnim sezonama, a to može značiti da će City ostati i bez te titule iz 2014. godine.

"Pročitao sam tu mogućnost jutros. Moramo čekati da vidimo konačnu odluku. Zaista me zanima ishod. Dok ne bude zvanično ne bih komentarisao. No, zaista sam mnogo zainteresovan za ovaj slučaj, svi znate zašto. City je bio prvak i čestitao sam im na tome, a i sada im još uvijek čestitam. Još uvijek su prvaci, sad za sad", rekao je Gerrard.