Nogomet
3

Gerrard pozvao Redknappa da objavi imena "izdajica"

Totalsport
Steven Gerrard (Foto: EPA)
Steven Gerrard (Foto: EPA)
Kapiten engleske nogometne reprezentacije Steven Gerrard pozvao je menadžera Queens Park Rangersa da otkrije imena igrača koji su svojedobno izbjegavali reprezentaciju.

Podsjetimo, Redknapp je bio menadžer Tottenhama prije četiri godine za vrijeme odigravanja Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Za vrijeme tih kvalifikacija nekoliko je igrača od njega tražilo da ih izvuče iz reprezentativnih obaveza.

"Pritisak i kritike s kojima se nose engleski reprezentativci su razlog zbog kojeg neki igrači ne vole igrati za našu reprezentaciju. Dok sam ja vodio Tottenham, dva ili tri igrača nisu željeli igrati za nacionalnu ekipu. Došli bi do mene i rekli mi, šefe, dajte nas nekako izvucite. To se dogodilo nekoliko puta", rekao je Redknapp u razgovoru za BBC Radio 5.

Kada je čuo za to kapiten Engleske, koja se i uoči posljednjeg kola takmičenja po grupama na SP u Brazilu oprostila od osmine finala, je potpuno poludio:

"Ne znam na koga je mislio. Da li je to bilo prije pet godina? 10? Trebaju nam imena. To je odvratno. Garantiram da se nijedan igrač u aktuelnoj reprezentaciji tako ne osjeća. Niko ovdje ne želi ići kući. Svjedok sam velikoj želji da se bori za engleski dres, tako da su me u potpunosti iznenadili Harryjevi komentari", rekao je Gerrard u razgovoru za Sky Sports.

Engleska je na aktuelnom Svjetskom prvenstvu u Brazilu posljednja reprezentacija grupe D bez ijednog boda na svom kontu. U utakmicama protiv Urugvaja i Italije je doživjela identične 1-2 poraze.