La Liga
110

Genijalni Lionel Messi nastavio uništavati protivnike iz slobodnih udaraca

K. H.
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Genijalni Lionel Messi postigao je hat-trick u pobjedi Barcelone protiv Celte Vigo u meču 13. kola španske La Lige rezultatom 4:1.

Messi je s ovim hat-trickom došao do brojke od 52 utakmice u La Ligi u kojima je postigao tri gola, čime se izjednačio s Cristianom Ronaldom koji je do sada imao najviše u historiji španskog prvenstva.

Prvi pogodak Messi je postigao u 23. minuti kada je mirno izveo kazneni udarac i doveo Barcelonu u vodstvo, a u 42. minuti Olaza je iz slobodnog udarca pogodio za poravnanje gostiju iz Viga. Ipak, pred kraj prvog poluvremena, tačnije u prvoj minuti sudijske nadoknade, Lionel Messi fantastično izvodi slobodan udarac i vraća vodstvo Barceloni.

U 48. minuti Messi je još jednom sjajno pogodio iz slobodnog udarca iz gotovo identične situacije kao u prvom poluvremenu, čime je samo još jednom potvrdio da je trenutno najboljih izvođač slobodnih udaraca na svijetu.

[TWITTER]1193275838365601792[/TWITTER]

Do kraja meča Barcelone je postigla još jedan pogodak i to preko Busquetsa u 85. minuti, što je bio i konačna rezultat meča (4:1).

Barcelona sada ima 25 osvojenih bodova, koliko ima i Real Madrid, a ove dvije ekipe nalaze se na diobi prvog mjesta španske La Lige.