Realizacija blizu
47

Gazzetta dello Sport tvrdi: Džeko u dresu Intera debituje 27. jula protiv PSG-a

K. H.
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Italijanska Gazzetta dello Sport tvrdi da će kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko debitovati u dresu Intera 27. jula kada će Neroazzuri igrati prijateljski meč protiv PSG-a.

Ovaj mediji prenosi da je dogovor između Rome i Intera po pitanju transfera veoma blizu, o čemu smo već pisali, a dalje u tekstu otkriva da nijedan drugi igrač neće biti uključen u ovaj transfer i da će Inter bh. napadača platiti isključivo u kešu.

Otkriva se da će Džeko, u procesu potpisa ugovora, predstavljanja i priključivanja ekipi, propustiti susret protiv Juventusa koji se igra 24. jula, a da bi prvi nastup u dresu Intera mogao imati već 27. jula kada Neroazzuri igraju protiv PSG-a. Ukoliko procedura ne bude završena do tog datuma, onda bi debi mogao biti protiv stare "mušterije" i poznanika iz Premiershipa, ekipe Tottenhama, protiv koje je u dresu Manchester Cityja uvijek igrao vrhunske utakmice.

Pored Džeke, Inter u posljednje vrijeme velike napore ulaže i u transfer Romelua Lukakua, što uopšte nije tajna, te se nadaju da će u što je moguće bržem roku kompletirati sve igračke želje trenera Contea kako bi što spremniji dočekali novu sezonu.

Ukoliko Džeko dođe u Inter, što je sada samo pitanje vremena, onda je izvjesno da će u Romi njegovo mjesto zauzeti Gonzalo Higuain, dok će put Juventusa vjerovatno napadač Intera Mauro Icardi koji se ne nalazi u planovima kluba u kojem je imao status najboljeg igrača i kapitena.