Milan izgubio bodove
5

Gattuso o pogotku Beneventa: Bolje da su me izboli nego ovo, ne zamjeram igračima

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Početak trenerske karijere Gennaro Gattusa na klupi Milana započeo je izgubljenim bodovima u posljednjim sekundama na gostovanju kod Beneventa, a da stvar bude gora, pogodak vrijedan jednog boda za domaću ekipu postigao je golman.

Milan je sve do 95. minute imao prednost od 2:1, a onda je golman Brignoli nakon centaršuta s desne strane sjajno pogodio glavom i svojoj ekipi nakon 15 odigranih kola donio prvi bod. Nakon meča, Gattuso se zahvalio igračima i rekao da im nema šta zamjeriti.

"Želim se zahvaliti svojim igračima na pokazivanju želje i predanosti prema igri. Moramo raditi na poboljšanju naših mogućnosti i mentaliteta, ali igračima ne mogu zamjeriti ništa zbog današnjeg susreta. Boli, to mogu reći. Radije bih primio to da su me izboli od ovog. Nikada ne bih očekivao da ću u posljednjoj sekundi primiti pogodak od golmana", rekao je trener Milana, pa nastavio:

"Mogli smo igrati bolje i previše smo puta bespotrebno izgubili loptu. Pokušali smo igrati dobro i znali smo da Benevento, bez obzira na poraze, igra odlično u posljednje vrijeme. Pred nama je dug put i mogo rada", završio Gattuso.

Milan nakon 15 odigranih utakmica ima 21 osvojen bod, a u sljedećem kolu očekuje ih domaći susret protiv Bologne.