Serie A
21

Šok za Milan: Golman Brignoli pogotkom u 95. minuti donio Beneventu prvi bod u sezoni

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Beneventa na filmski način osvojila je prvi bod u 15. kolu Serie A, a oni su na domaćem terenu pogotkom koji je postigao golman u posljednjim trenucima utakmice stigli do jednog boda protiv Milana (2:2).

Milan je od prvog sudijskog zvižduka ofanzivno krenuo prema golu Beneventa, a Bonaventura i Kalinić u prvih 15 minuta nisu iskoristili dvije odlične prilike za Rossonere.

Tempo igre nakon toga je malo opao, ali gosti u 38. minuti stižu u vodstvo. Lopta se nekoliko puta odbijala u petercu domaće ekipe, a na pravom mjestu našao se Bonaventura koji je glavom poslao loptu u nebranjeni dio mreže za veliko slavlje gostujućih igrača i navijača.

S tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme, da bi već u petoj minuti nastavka Benevento stigao do poravnanja. Na jednu odbijenu loptu natrčao je Puscas koji silovitim udarcem matira Donnarummu za poravnanje rezultata, ali sedam minuta nakon toga Kalinić je bio na pravom mjestu i Rossonerima vratio prednost.

Činilo se da će ekipa Gennaro Gattusa lagano sačuvati prednost i stići do tri boda, međutim Romagnoli je u 75. minuti dobio crveni karton i tako svoju ekipu posljednjih 20 minuta ostavio s igračem manje.

Benevento je sve karte bacio u napad, a onda se u 95. minuti desila nevjerovatna situacija kada golman domaćih Brignoli pogađa za 2:2, veliko poravnanje i prvi bod u Seriji A nakon 15 odgranih utakmica.

Tabela: