Pohvalio bivšeg saigrača
4

Gary Neville: Valencia zaslužuje dres sa brojem sedam

Klix.ba
Antonio Valencia
Antonio Valencia
Nakon veoma uspješne protekle sezone, igrač Manchester Uniteda Antonio Valencia je dobio pohvale od bivšeg igrača Crvenih vragova Garyja Nevillea, koji je rekao da je ekvadosrki igrač zaslužio broj sedam, koji su nosile samo najveće zvijezde kluba.

Neville vjeruje da Valencia može opravdati to što nosi sedmicu, broj na dresu koji su nosile legende kluba poput Georgea Besta, Erica Cantone, Davida Beckhama i Cristiana Ronalda.

Posljednji je sedmicu nosio Michael Owen, a nakon njegovog odlaska iz kluba, Valencia je od sir Alexa Fergusona zatražio da uzme taj broj. Neville vjeruje da je ekvadorski reprezentativac to i zaslužio.

"Igrao sam s njim u ekipi i znam da se radi o fenomenalnom fudbaleru. On uvijek radi prave stvari u pravo vrijeme. Trudi se pomoći odbrani kada lopta nije u njegovom posjedu. Ima odličan centaršut i dribling", izjavio je Neville.

Valencia je na Old Trafford stigao iz Wigana u transferu vrijednom 16 miliona funti 2009. godine. Od tada je zacementirao svoje mjesto u prvom sastavu. U protekloj sezoni je proglašen najboljim igračem u izboru navijača i igrača.

Neville smatra da će Valencia i dalje napredovati i da će mu pritisak, zbog činjenice da nosi broj sedam, uveliko pomoći u tome.

"Koristan je na terenu i veoma sam zadovoljan zbog njegovih pogodaka. Zaista ima odličan šut i ostaje miran pod pritiskom. Volio bih da postigne 10 ili 15 golova sljedeće sezone. On je više nego sposoban za to", dodao je Neville.

Valencia je do sada nosio broj 25, koji će u novoj sezoni preuzeti novi igrač Nick Powell.