Neka zvučna imena
100

Galatasaray za devet miliona eura doveo čak 14 igrača i napravio najbolji posao ljeta

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Aktuelni prvak Turske u nogometu, ekipa Galatasarayja, napravila je fantastičan posao u ljetnom prijelaznom roku i u svoje redove za samo devet miliona eura uspjeli su dovesti čak 14 igrača.
Definitivno najzvučnije pojačanje ove turske ekipe je Kolumbijac Radamel Falcao koji je iz Monaca stigao bez obeštećenja, a njega je na aerodromu dočekalo čak 25.000 navijača ovog kluba.

Galatasaray je, pored Falcaoa, bez obeštećenja potpisao i Ryana Babela iz Fulhama, Okana Kucuka iz Bursaspora, Jimmyja Durmaza iz Toulousea, Taylana Antalyalija iz Erzurumspora, Senera Ozbayraklija iz Fenerbahčea te Adema Buyuka iz Malatyaspora.

Pored pomenutih pojačanja, prvenstveno ovih koji su stigli iz Turske Super lige, klub je odlučio dovesti i neke evropske zvijezde na posudbu, a to se prije svega odnosi na Rominog Stevena N'Zonzija, Juena Michaela Serija iz Fulhama i Marija Leminu iz Southamptona.

U klub je također stigao i Florin Andone iz Brightona za čiju posudbu su dali 700.000 eura, Emre Mor iz Celte Vigo je plaćen 600.000 eura, a najskuplje ljetošnje pojačanje dolazi iz Belgije, odakle su za usluge štopera Standarda Christiana Luyindamu platili pet miliona eura. Također, u transferu vrijednom 300.000 eura u klub je došao i Nigerijac Valentine Ozornwafor.

Uz već pomenute transfere, koji su Galatasaray koštali blizu devet miliona eura, klub je uspio napraviti balans prodajom nekih igrača i na kraju će ljetni prijelazni rok završiti u plusu od 225.000 eura.