Na stadionu Lokomotiva
41

Gaf uoči meča Evropske lige: Galatasaray je bio "pojačan" Bayernovim zvijezdama

N. K.
Za Galatasaray objavili sastav Bayerna (Foto: Twitter)
Za Galatasaray objavili sastav Bayerna (Foto: Twitter)
Nogometaši Galatasaraya pobijedili su sinoć u Moskvi u 3. kolu Evropske lige ekipu Lokomotiva rezultatom 1:0, a osim pobjede gostiju utakmicu je obilježila jedna nevjerovatna greška.

Naime, uoči početka susreta na semaforu stadiona bili su prikazani sastavi obje ekipe, a uz grb Galatasaraya objavljen je sastav Bayerna iz Minhena iz oktobra 2020. godine kad je njemački klub gostovao kod Lokomotiva u Ligi prvaka.

Međutim, ni sastav Bayerna nije bila potpun jer je nedostajao Robert Lewandowski, ali su Rusi uredno na dno stavili Fatiha Terima kao trenera.

[TWITTER]1451274531339898881[/TWITTER]

Inače, ovo je bila vrlo važna utakmica za rasplet u ovoj grupi jer Galatasaray je pobjedom napravio veliki korak prema prolasku u narednu fazu takmičenja.

Turska ekipa je ujedno produžila i niz na sedam utakmica bez poraza, a sada su prvi na tabeli grupe E sa sedam bodova. Drugi je Lazio sa četiri, Marseille ima tri, a Lokomotiv jedan bod.

Za dvije sedmice Galatasaray ponovo igra s Lokomotivom, ovaj put na domaćem terenu, a u drugoj utakmici ove grupe Marseille će dočekati Lazio.