Veliko slavlje u Španiji
1

"Furija" stigla u Madrid s trofejom pobjednika Eura

Totalsport
Del Bosque i Casillas s trofejom (Foto: AFP)
Del Bosque i Casillas s trofejom (Foto: AFP)
Španska nogometna reprezentacija vratila se s trofejem evropskog prvaka u Madrid, gdje ju je dočekala razdragana gomila vjernih navijača...

Kapiten "furije" Iker Casillas je ponosno s trofejem pobjednika Evropskog prvenstva, koje se igralo u Poljskoj i Ukrajini, zajedno sa selektorom Vicenteom del Bosqueom prvi izašao iz aviona kompanije Iberia na kojoj je stajao natpis "Ponosni smo na svoju nacionalnu ekipu". Podsjetimo, Španija je furiozno protutnjala kroz finale Eura pregazivši Italiju s glatkih 4-0.

Reprezentativce danas još očekuje sastanak sa španskim kraljem Juanom Carlosom, a nakon toga parada na otvorenom autobusu, koji će prolaziti kroz centar Madrida gdje se očekuje nekoliko desetaka hiljada navijača.

Španija je odbranom naslova iz 2008. godine postala prva reprezentacija u povijesti koja je na tri uzastopna velika takmičenja (Evropska i Svjetska prvenstva) uzela naslov pobjednika. Tim su naslovom barem nakratko utažili tugu i gnjev nezadovoljnih građana čija nezaposlenost iznosi 25 posto.

Nekoliko španskih novina je na današnji dan (ponedjeljak) objavilo karikature na kojima su selektor i neki od igrača u odijelima, te se nalaze u ulozi političara. "Rješenje naših problema: Del Bosque – premijer, igrači – njegovi ministri", piše u El Mundu.