"Nikada neće biti zaboravljeni"
0

Fudbaleri Slobode se družili s djecom bez roditelja

Piše: D. Brkić
Dom za djecu bez roditeljskog staranja, u tuzlanskoj Fočanskoj ulici, danas su posjetili fudbaleri i rukovodstvo FK Sloboda. Djevojčice i dječaci koji nemaju li ne znaju za svoje roditelje su razdragano, kao i obično, dočekali svoje goste.

Razgovarali su sa tuzlanskim "crveno - crnima" o fudbalskim temama, a potom su na sportskom poligonu odmjerili snage u malom fudbalu i odbojci.

"Vidjeli smo radost u njihovim očima. Htjeli smo im pokazati kako su oni dio našeg grada, kako nisu i neće biti ostavljeni i zaboravljeni", rekao je trener Slobode Abdulah Ibraković.

Osamdeset i tri štićenika Doma za djecu bez roditeljskog staranja dobila su slatkiše i školski pribor. 59 ih ide u školu, dok je 24 smješteno u odjelu za bebe.

"Obradovan sam dolaskom fudbalera Slobode. Gledam sve utakmice na televiziji, a sinoć sam uživao u pobjedi naših Zmajeva", rekao nam je desetogodišnji Amel.

Dom za djecu bez roditeljskog staranja ne smije biti zaboravljen. Iako nemaju roditelje djevojčice i dječaci svoje goste dočekuju i ispraćaju s osmjehom na licu. No njih po sticanju punoljetstva čeka surova realnost, jer dom u tim godinama moraju napustiti.