Nogomet
0

Fred: Pritisak navijača nas ne smije dekoncentrisati

Totalsport
Fred (Foto: EPA)
Fred (Foto: EPA)
Brazilski napadač Fred uvjeren je da njegova reprezentacija može profitirati od igranja u bučnoj atmosferi kakva je u utorak vladala na stadionu u Goianiji.

Peterostruki svjetski prvaci u prijateljskoj utakmici nadigrali su Panamu s 4-0 pogocima Neymara, Danija Alvesa, Hulka i Williana što im je osma uzastopna pobjeda. U tih su osam dvoboja dali čak 29 golova, a primili samo dva.

Navijači su i protiv Paname bili važan adut brazilskih nogometaša, ali su im i još jednom pokazali da od njih očekuju borbu za naslov na predstojećem Svjetskom prvenstvu koje će Seleçao otvoriti 12. juna protiv Hrvatske. Fred, međutim, taj pritisak navijača i javnosti vidi na pozitivan način.

"Ova je utakmica bila važan dio naših priprema, a mogli smo pomalo osjetiti i pritisak. Treba nam jak karakter za prvenstvo jer znamo kakva je odgovornost igrati SP kod kuće i što znači nositi ovaj dres. Osjećamo pritisak navijača, ali moramo na to gledati pozitivno, ne smijemo dopustiti da nas to dekoncentriše, kao što nismo dopustili ni lani na Kupu konfederacija", objasnio je 30-godišnji napadač Fluminensea.