|

Francuske radio-stanice optužuju Man Utd za "reketarenje"

Francuske radio-stanice optužuju Man Utd za "reketarenje"
0
T
Totalsport
25.2.2011. u 20:51
3
komentara
0

dijeljenja
Francuske radio-stanice optužuju Man Utd za "reketarenje" Foto: Reuters
Francuske radio-stanice odlučile su bojkotirati revanš osmine finala Lige prvaka između nogometaša Manchester Uniteda i Marseillea zbog visoke cijene prijenosa koju je postavio engleski klub.
Šef sportske redakcije Radio Francea Jacques Vendroux objasnio je kako United zahtijeva 26.000 eura od svake radio-stanice koja želi pokrivati utakmicu koja će se 15. marta igrati na Old Traffordu. Dodao je da se radi o najpretjeranijoj cijeni za koju je ikada čuo, te da je cijeli slučaj još bizarniji kad se uzme u obzir da su engleske radio-stanice potpuno besplatno prenosile ogled koji su dva kluba odigrala u srijedu u Marseilleu (0-0).

Radio France se stoga dogovorio sa svojim sestrinskim stanicama France Info i Radio Bleu Provence, kao i s konkurentskim stanicama RTL-om, Europe 1 i RMC-om da će bojkotirati revanš.

"Ne želimo biti dio ovog reketarenja", izjavio je Vendroux, dodavši kako je o problemu obavijestio i predsjednika Evropske nogometne federacije (UEFA) Michela Platinija.

Iz UEFA-e su objavili kako svaki klub u Ligi prvaka mora dopustiti dvjema radio-stanicama slobodan prijenos, dok ostalima ima pravo naplatiti koliko želi.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...