Prijateljski susreti
12

Francuska savladala Englesku, Rumunija nadigrala Čile, remi Norveške i Švedske

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Francuska i Engleska su na Stade de Franceu odigrali prijateljski meč u počast žrtava nedavno nastradalih u Manchesteru i Londonu, a susret je završen rezultatom 3:2 za Trikolore.

Englezi su poveli pogotkom Harryja Kanea iz 9. minute, a do poluvremena Francuzi su preokrenuli rezultat.

Umtiti je u 22. minuti izjednačio rezultat, a Sidibe je u 43. minuti pogodio za vodstvo Trikolora rezultatom 2:1.

Englezi su do novog pogotka stigli odmah na startu drugog poluvremena. Već u prvoj minuti nastavka Varane je srušio Allija, a sudija Massa je pokazao na bijelu tačku. Potom se Italijan konsultovao sa pomoćnim sudijom koji je pregledao videosnimaknakon čega je Massa pokazao direktan crveni karton štoperu Francuske. Siguran sa bijele tačke za 2:2 bio je Kane u 48. minuti meča.

Ipak, i sa igračem manje Francuska je došla do trećeg pogotka kada je u 78. minuti Dembele pogodio na Mbappeovu asistenciju za konačnih 3:2.

Danas je odigrano još sedam susreta. Brazil je razbio Australiju rezultatom 4:0, Argentina se poigrala sa Sinagpurom i slavila 6:0, Indonezija i Portoriko su odigrali susret bez pogodaka.

Zambija je savladala Južnu Afriku rezultatom 2:1, Norveška i Švedska su odigrali 1:1, dok je Rumunija savladala Čile rezultatom 3:2. Kolumbija je nadigrala Kamerun rezultatom 4:0.