Nogomet
58

Franco Tancredi: Sviđa mi se način na koji igra Miralem Pjanić

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Niz mečeva bez trijumfa fudbaleri Rome su, na zadovoljstvo mnogobrojnih navijača, prekinuli pred reprezentativnu pauzu pobijedivši na gostujućem terenu tim Cesene.

Zahvaljujući ovom trijumfu Vučica je ostala na drugom mjestu Serije A, ali je bodovna prednost u odnosu na trećeplasirani Lazio i dalje svega jedan bod. Zbog toga je predstojeća utakmica protiv Napolija od velike važnosti za Romu. Uostalom, derbiji protiv Napolija za navijače su uvijek posebni.

“Sjećam se derbija protiv Napolija iz prošle sezone kada je Miralem Pjanić postigao dva pogotka. Volio bih da to ponovi u subotu. Volim Miralema i njegov način igranja. Sad je Romi najpotrebniji. Potrebno mu je više samopouzdanja. Njegova statistika je nevjerovatna“, izjavio je legendarni golman Rome Franco Tancredi.

Franco Tancredi je jedan od najboljih golmana Rome svih vremena. Uspješan je kao trener specijalista za rad s golmanima. U prošlosti je asistirao Fabiju Cappelu na klupi Rome, Juventusa, Reala iz Madrida i reprezentacije Engleske.