Nogomet
6

Formira se jedinstvena U17 ženska lige BiH

Piše: O. T.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
U hotelu Terme na Ilidži danas je održana redovna sjednica Generalne skupštine Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Delegati su usvojili sve predložene planove i odluku o formiranju jedinstvene ženske lige U17.

Na sjednici su predstavljeni izvještaji od radu za 2015. godinu te finansijski i revizorski izvještaji za 2015. godinu, a na kraju su delegati poslije diskusija jednoglasno usvojili sve navedene izvještaje.

Također, delegati su jednoglasno usvojili i plan rada NS BiH za 2016. godinu, finansijski plan za 2016. godinu te Odluku o imenovanju Izborne komisije NS BiH za provođenje izbora u 2016. kao i odluku o formiranju jedinstvene ženske lige U17 na nivou BiH.

Odluka o imenovanju izborne komisije NS BiH donesena je zbog toga što je ovo izborna godina u Savezu tako da je ovo bila posljednja Skupština u današnjem sazivu.

S tim u vezi, čelnici Saveza odlučili su nagraditi delegate besplatnim putovanjem u Švicarsku gdje će naša reprezentacija igrati prijateljski meč protiv Španije 29. maja. Putovanje će biti plaćeno od novca uprihođenog u 2015. godini.