Ulaz za žene besplatan
0

FKS: Rudaru naplatiti poraz u Zenici, Pliva novi sponzor kluba

Piše: Nedžad Jamaković
Foto: F. K./Klix.ba
Emir Hadžić i Dragan Jović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Šef stručnog štaba FK Sarajevo Dragan Jović najavio je da će se njegov tim u 17. kolu Premijer lige BiH protiv prijedorskog Rudara iskupiti za poraz u prošlom kolu od Čelika (3:2). Utakmica Sarajevo-Rudar će biti odigrana u subotu od 14 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

"Svima nam je teško pao poraz protiv Čelika, posebno jer je došao nakon naše dobre igre i vodstva 2:1. Ipak, uspjeli smo se oporaviti kroz analizu te utakmice, razgovore sa igračima te kroz treninge tako da utakmicu sa Rudarom dočekujemo spremni. Na igračima mogu vidjeti da oni jedva čekaju taj meč kako bismo se iskupili za poraz u Zenici", rekao je Jović na konferenciji za medije upriličenoj uoči utakmice.

Trener Sarajeva je istakao kako je u konkurenciji za sastav ponovo Amer Dupovac, kao i Anes Haurdić, koji je dobio papire da može nastupati za Bordo tim. Iako se pobjeda u meču protiv Rudara nameće kao imperativ, Jović je upozorio da Rudar nije bezazlena ekipa, te da su odlični u kontranapadima.

Šampionske ambicije

"Pojavila se ta priča da u naredna četiri kola moramo osvojiti 12 bodova, jer igramo protiv ekipa koje se bore za opstanak, s izuzetkom Olimpica, koji nam međutim dolazi na Koševo. Ne bih se složio sa tim da nam je imperativ svih 12 bodova, iako nije nimalo nerealno da to ostvarimo. Ali evo, u te četiri utakmice moramo osvojiti barem 10 bodova", kazao je Jović.

Šef struke Bordo tima je istakao kako ima šampionske ambicije, kao i da titula nije ni nedostižna ni predaleko. "Sarajevo je takav tim u kojem su šampionske ambicije sasvim logična stvar, a ako ne ostvarimo to, ili u toku sezone izgubimo korak u toj borbi za titulu, spreman sam kao trener snositi sve posljedice, jer smatram da sam ja najodgovorniji za rezultat", poručio je Jović.

Napadaču Bordo tima Emiru Hadžiću poraz protiv Čelika također je dosta teško pao. "Izvukli smo pouke iz te utakmice i jedva čekamo meč sa Rudarom kako bismo se iskupili našim navijačima za to i započeli pobjedonosni niz", istakao je Hadžić.

Jednogodišnji sponzorski ugovor

Klub je dobio i novog sponzora, što je također predstavljeno na ovoj konferenciji za medije te su direktor FK Sarajevo Dino Selimović i Adnan Duran, direktor sarajevskog predstavništva hrvatske kompanije Pliva, potpisali ugovor pred novinarima. Ipak, nisu željeli iznositi detalje ovog jednogodišnjeg sponzorskog ugovora. "Kada je riječ o iznosu, to je poslovna tajna, ali vam mogu reći da smo u klubu njime zadovoljni, a vjerujem da će i u Plivi biti zadovoljni rezultatima saradnje sa nama", rekao je Selimović.

Duran je poručio kako su se u Plivi opredijelili za podršku Sarajevu zbog rezultata koje je Bordo tim postigao u Evropi te se nadaju da će uspjesi uslijediti i u domaćem prvenstvu. "Drago nam je da možemo podržati ovakav kolektiv, a iznos kojim ćemo pomoći klubu će se moći poboljšati ukoliko rezultati budu dobri", istakao je Duran.

Cijene ulaznica su 5 KM za sjevernu tribinu, 7 KM za istočnu i 8 KM za zapadnu tribinu, a FK Sarajevo je povodom 8. marta, Dana žena, djevojčicama, djevojkama i ženama omogućio besplatan ulaz na utakmicu sa Rudarom.