Press konferencija
0

FOTO / FK Željezničar želi platiti sve troškove meča sa Olimpikom

FENA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Prodaja polugodišnjih i godišnjih ulaznica za utakmice FK Željezničar počinje u 3. augusta, najavljeno je na današnjoj predsezonskoj konferenciji kluba s Grbavice.

Prodaja ulaznica organizovana jee u sklopu projekta ''Pokreni plavu stranu navijanja''.

Ulaznice će na sebi imati bar-kod, koji će putem skeniranja pomoći osiguranju na stadionu i kontroliranju ulaza i stvaranju buduće baze podataka navijača ''Želje''.

Polugodišnja karta za jug moći će se kupiti za 30, a za sjever za 50 KM. Cijena godišnje karte za jug iznosit će 50, sjever 80 i zapad 200 KM. Penzioneri mogu kupiti kartu za jug po cijeni od 30 KM.

Ekipa Željezničara se trenutno nalazi na dodatnim pripremama u Međugorju, a prvu utakmicu nove sezone igraju protiv Olimpika na stadionu Grbavica, ali kao gostujuća ekipa.

Zbog nemogućnosti Olimpika da plati osiguranje na stadionu i nagovještaja da bi utakmica mogla biti zatvorena za publiku, Željezničar je ponudio da organizuje događaj i plati sve troškove utakmice a da klubovi podijele prihode od ulaznica.

Direktor Željezničara Dželaludin Muharemović smatra da je jedini ispravan put da se uprava Olimpika obrati Nogometnom savezu BiH, koji treba što prije donijeti odluku o pitanju organizacije te utakmice.

Utakmica će biti odigrana u srijedu u 20.30 sati na stadionu Grbavica.