|

FK Željezničar uputio žalbu Sudu za sportsku arbitražu zbog neizdavanja licence

FK Željezničar uputio žalbu Sudu za sportsku arbitražu zbog neizdavanja licence
9
Piše: K. H.
17.6.2019. u 16:25
54
komentara
9

dijeljenja
FK Željezničar uputio žalbu Sudu za sportsku arbitražu zbog neizdavanja licence Foto: I.Š./Klix.ba
Upravni odbor Fudbalskog kluba Željezničar u skladu s procedurama uputio je žalbu prema Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani zbog Odluka tijela Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine povodom neizdavanja licence za nastup u takmičenjima pod okriljem UEFA-e u sezoni 2019/2020.
"Očekujemo da će odluka biti pozitivna u našem slučaju, gdje smo dostavili mnogo dokaza, te generalno načina kako se postupalo tokom selekcije i odabira, te prestupa i očiglednih propusta koji su rađeni na štetu Fudbalskog kluba Željezničar, što je imalo za posljedicu gubitak onoga što smo ostvarili na 'zelenom terenu', ali i štetu koju je klub pretrpio zbog takvog ponašanja.

Dobivanje pozitivnog odgovora stvara mogućnosti da Fudbalski klub Željezničar ipak nastupi u takmičenjima pod UEFA okriljem, odnosno svakako da bude osnova za sudske procese u Bosni i Hercegovini i nadoknadu štete od strane Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine.

Ono što je bitno, jeste da je Žalba poslana pod oznakom 'hitno', gdje očekujemo da dobijemo odgovor najdalje krajem ovoga ili početkom idućeg mjeseca", saopćeno je iz kluba.
Prijavi grešku


Komentari (54)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...