"Odbranimo duplu krunu"
102

FK Željezničar poziva navijače na utakmicu protiv Veleža

Klix.ba
Foto: fkzeljeznicar.ba
Foto: fkzeljeznicar.ba
Pobjede i porazi su sastavni dio života svakog navijača. Oni dolaze i najčešće ostaju u pamćenju. Nekad padaju i u zaborav, ali ono što sigurno ostaje je ljubav navijača prema svom klubu. I ne samo to, ona s vremenom postaje sve izraženija, saopćili su iz FK Željezničar povodom utakmica ekipe koje su ostale do kraja polusezone.

"Svaka nova pobjeda tu ljubav čini jačom, a navijače ponosnijim. S druge strane, pobjede navijače čine ovisnim o tim osjećajima te ih svaki poraz mami na stadion kako bismo zajedno grabili ka novim uspjesima. Odbrana duple krune je, između ostalog, i zasluga vas navijača. U dvije utakmice pred praznim tribinama se vidjelo koliko značite momcima u plavim dresovima. Mi moramo biti tu, jedni za druge, u svakoj situaciji. Svaki poraz teško pada, no prava glad za pobjedama zapravo tek tada raste", navodi se u saopćenju i dodaje:

"U prirodi navijača je da ne prihvata poraze i zato će on uvijek nestrpljivo čekati sljedeću pobjedu. U nedjelju igramo novu prvenstvenu utakmicu. Do kraja jesenjeg dijela prvenstva su ostale još tri važna kola i potom će uslijediti duga zimska pauza. Naš tim će učiniti sve da vam ponovo podari radost. Međutim, zajedno možemo mnogo više. Stoga nemojte propustiti priliku da budete sudionici u uspjehu voljenog tima. Odbranimo duplu krunu zajedno i napunimo Grbavicu na utakmici protiv Veleža!".