Oglasili se saopćenjem
239

FK Željezničar: Pobjedu protiv Sarajeva poklanjamo navijačima i prijateljima kluba

K. H.
Igrači Željezničara slave pobjedu u gradskom derbiju ispred južne tribine (Foto: T. S./Klix.ba)
Igrači Željezničara slave pobjedu u gradskom derbiju ispred južne tribine (Foto: T. S./Klix.ba)
FK Željezničar je u subotnjem 119. ligaškom gradskom derbiju savladao Sarajevo sa 5:2, a čelnici Plavih izdali su saopćenje za javnost u kojem su istakli da pobjedu poklanjaju navijačima.
Željezničar je sjajnom igrom u drugom poluvremenu u potpunosti dotukao gradskog rivala, a nakon 2:2 poslije prvih 45 minuta u nastavku su postigli još tri pogotka i ostvarili veliku pobjedu kojom su preuzeli vrh tabele.

"Tokom svih 90 minuta nogometaši na terenu su imali veliku podršku sa sjeverne, istočne, zapadne i naravno južne tribine. Gromoglasno navijanje nosilo je Plave na terenu do velike pobjede koju ovom prilikom poklanjamo navijačima, legendama i prijateljima Kluba. Porodica Željo je u proteklih sedam kola pokazala snažno zajedništvo, tribine naše Grbavice su ispunjene, a prvo mjesto na tabeli su vidljiv rezultat toga. Ne sumnjamo u nastavak dobrih igara naše ekipe kao ni u vašu podršku. Mi smo Željini, Željo je naš!", poručili su iz kluba.

Željezničar nakon prvih sedam kola ima 15 osvojenih bodova i usamljen je na prvom mjestu tabele Premijer lige BiH.

U narednom kolu koje se igra nakon reprezentativne pauze Plavi će gostovati u Mostaru kod Veleža, nakon čega ih očekuju dvije domaće utakmice protiv Radnika i Zvijezde 09.