Nogomet
242

FK Željezničar: Na nesportski način nam je onemogućena zaslužena pobjeda

FENA
Trenutak postizanja gola
Trenutak postizanja gola
Rukovodstvo Fudbalskog kluba Željezničar izrazilo je nezadovoljstvo suđenjem na sinoćnjoj utakmici četvrtog kola Premijer lige BiH sa Širokim Brijegom, koja je završena rezultatom 1:1.

U Željezničaru smatraju da im je poništen regularan pogodak u finišu utakmice čime je klubu "na brutalan i nesportski način onemogućena fer i zaslužena pobjeda, a poništeni pogodak u finišu utakmice je samo kulminacija tendencioznih sudijskih odluka na štetu FK Željezničar".

Iz Željezničara dodaju da je klub u prva četiri kola direktnim sudijskim greškama već izgubio tri boda.

"Uvjereni smo da se više ne radi o izolovanim incidentima i slučajnim greškama, već o organizovanoj kampanji protiv kluba koji daje najviše reprezentativaca Bosne i Hercegovine na svim nivoima", saopćeno je iz Željezničara.

Loše odluke na štetu Željezničara, kako navode, nastavak su sudijskih nedosljednosti i improvizacija koje su počele u proljetnom dijelu prošle takmičarske sezone.

"Odgovornim za postojeće stanje smatramo rukovodioca odjela za suđenje Salema Prolića, kao i direktora sektora za takmičenje Elmira Pilava. Pozivamo komitet za suđenje da sankcioniše loše suđenje i poduzme korake da zaštiti regularnost takmičenja, te na taj način omoguće da se titula izbori isključivo na terenu, a ne zakulisnim radnjama mimo terena kao što je bio slučaj u prethodne dvije sezone", navodi se u saopćenju.