Nogomet
509

FK Željezničar: Mulalić i njegovi pomoćnici dobili otkaze

Piše: O. T.
Edis Mulalić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Edis Mulalić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Rukovodstvo Fudbalskog kluba Željezničar nakon današnje utakmice 29. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj su Željezničar i Rudar Prijedor remizirali rezultatom 1:1, donijelo je odluku o razrješenju dužnosti šefa stručnog štaba, Edisa Mulalića i njegovih pomoćnika, Elvisa Karića i Anela Hidića, saopćeno je iz FK Željezničar.

Ekipu će na posljednjoj utakmici sezone sa Slavijom voditi dosadašnji tim menadžer, Haris Alihodžić.

Mulalić je treći trener kojem je ove sezone uručen otkaz u Željezničaru. Ekipu je preuzeo nakon otkaza Milomiru Odoviću i Vladi Čapljiću. Njegov debitantski nastup na klupi bio je u 11. kolu BHT Premijer lige kada se na Grbavici igrao sarajevski derbi. Željezničar je slavio sa 1:0 protiv Sarajeva.

Ostat će upamćen po dvije pobjede nad Sarajevom u istoj sezoni

Računajući meč protiv Sarajeva, Mulalić je Željezničar vodio u 23 meča. Zabilježio je učinak od 15 pobjeda i po četiri remija i poraza. U jednom trenutku Željezničar je imao niz od 13 vezanih utakmica bez poraza u svim takmičenjima pri čemu je zabilježeno devet vezanih pobjeda.

Jedan od uspjeha po kojima će Mulalić ostati upamćen jesu dvije pobjede nad Sarajevom u ligi, a pogotovo ona pobjeda u posljednjem derbiju na Koševu gdje je Željezničar slavio prvi put nakon 12 godina.

Ipak, kako su Plavi ranijim ispadanjem od Slobode u polufinalu Kupa BiH i remijem protiv Rudara kolo prije kraja BHT Premijer lige izgubili skoro sve šanse za plasmanom u Evropu, čelnici kluba su otpustili Mulalića i njegove pomoćnike.

"Upravna i Nadzorni odbor ponudili svoje mandate na raspolaganje Skupštini Kluba"

"Iako su stručnom štabu omogućeni vrhunski uslovi za rad za bosnanskohercegovačke prilike, igrama na terenu ekipa nije ostvarila rezultatske ciljeve Kluba.

Uzimajući u obzir odgovornost Upravnog i Nadzornog odbora koji su Mulaliću ukazali povjerenje, članovi oba odbora će iz moralnih razloga ponuditi svoje mandate na raspolaganje Skupštini Kluba, čija će se vanredna sjednica održati u toku mjeseca juna", stoji u saopćenju kluba sa Grbavice.