Nogomet
189

FK Željezničar i Ivan Lendrić odbili rekordnu ponudu kineskog kluba

Klix.ba
Foto: Armin Herić/Klix.ba
Foto: Armin Herić/Klix.ba
Na adresu FK Željezničar stigla je ponuda iz kineskog prvoligaša za napadača Plavih Ivana Lendrića. Iako je ponuda za transfer bila rekordna za FK Željezničar i vjerovatno cijelu Premijer ligu BiH, odlučeno je da se ponuda odbije, pa će Ivan ostati na Grbavici, saopćeno je s Grbavice.

"Realizacijom ovog transfera klub bi dobio na finansijskoj stabilnosti, ali ekipa bi ostala bez prvog strijelca samo dva dana uoči početka drugog dijela sezone. Nakon razmjene mišljenja između rukovodstva kluba, sportskog direktora Aldina Čenana, trenera Slavka Petrovića, Ivana Lendrića i kapitena Zajka Zebe, usaglašeno je da se s eventualnim transferom ipak sačeka do ljetnog prelaznog roka. Posebno ističemo da je Ivan Lendrić pokazao veliku privrženost ekipi i klubu jer je odlučio da ispred ličnog interesa stavi interes FK Željezničar, a imao je mogućnost da odluči drugačije", navode iz FK Željezničar.

Ime kluba zainteresovanog za Lendrića nije otkriveno.

Nogometaši Željezničara u subotu u jutarnjim satima kreću u punom sastavu u Krupu na Vrbasu na prvu utakmicu drugog dijela sezone. Susret između Krupe i Željezničara igra se u nedjelju od 14:30 sati, a dolazak na utakmicu najavio je i veliki broj navijača Plavih.