Nogomet
0

FK Velež: Nadamo se da će NSBiH naći primjerene kazne

Sarajevo-x.com
FK Velež
FK Velež
Povodom jučerašnjeg incidenta na stadionu Pod Bijelim brijegom, kada su navijači Zrinjskog utrčali na teren s namjerom da napadnu igrače Veleža, uprava ovog kluba oglasila se saopštenjem za javnost koje prenosimo u potpunosti...

Jučer smo nažalost od utakmice koja je po svemu trebala biti praznik fudbala, na kraju prisustvovali događajima kojima nije mjesto na fudbalskim terenima. Nažalost pokvaren je derbi, koji treba da privlači istinke navijače na stadione. Ovim putem želimo da istaknemo zahvalnost policijskim organima koji su svojim profesionalnim angažmanom učinili da odlazak i povratak velikog broja navijača Veleža na stadion pod Bijelim Brijegom protekne bezbjedno.

Veležovi navijači jučer su pokazali kako se navija i bodri svoj klub. Red Army je uvijek bio naš 12-ti igrač, a jučer je još jednom pokazao zbog čega možemo biti itekako ponosni na njih i ubuduće. Zbog svega toga još jednom veliko hvala našim navijačima.

Također, želimo da izrazimo zahvalnost upravi, stručnom štabu i igračima Zrinjskog ne samo na dočeku na stadionu, već i njihovim postupcima u kritičnim trenutcima.

Od ovoga svakako treba izuzeti potez Mile Pehara, koji je svojim postupkom prema našem igraču Tariku Ceriću, praktično pokušao da pomogne rulji da linčuje našeg fudbalera. Mile Pehar je ovim pokazao da mu nije mjesto u fudbalu i da nije sportista. Žalosna je činjenica da je član U-21 selekcije Bosne i Hercegovine. Nadamo se da će organi NS BiH sankcionisati ovakve individue, koji nisu sportisti i pronaći primjerene kazne, posebno jer nositi dres sa državnim grbom treba da bude privilegija, ali samo za one koji su istinski sportisti. Pitamo se da li je Mile Pehar svjestan činjenice da je mržnja koju je ispoljio mogla da dovede do toga da rulja praktično rastrga našeg fudbalera, te da mu je na taj način ugrozio život.

Još jednom izažavamo žaljenje jučerašnjim događajima. Nadamo se da će nadležni organi NS BiH pronaći primjerene kazne, jer ovo što se dešava u posljednje vrijeme nije fudbal i ne može doprinjeti razvoju najpopularnijeg sporta na svijetu. Mislimo da je FK Velež pokazao do sada da je uspješan organizator utakmica. U proteklim sezonama naš gradski rival ostvario je i pobjedu i remi na našem terenu, pa nije bilo nikakvih problema. Prije 20-tak dana Široki Brijeg je ostvario pobjedu na našem stadionu i naši navijači su goste iz Širokog Brijega nagradili aplauzom, uvažavajući činjenicu da je u tom trenutku bolja ekipa zaslužila nagradu za svoju dobru igru.

Nogometni savez BiH još jednom pozivamo da sankcioniše ovakve nerede bez obzira na kojem stadionu se dogodili i nadamo se će njihove kazne učiniti da Premier liga BiH ima regularne uslove za odigravanje utakmica.