Traže hitne reakcije nadležnih
0

FK Slavija: Naši navijači su samo pukom srećom izbjegli smrt

Klix.ba
Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info
Rukovodstvo Fudbalskog kluba "Slavija" najoštrije je osudilo napad i pokušaj ubistva njihovih navijača na povratku sa utakmice protiv Goška u Gabeli.

"Smatramo da je to organizovan zločinački akt, a samo pukom srećom devet mladih ljudi je izbjeglo linč i gubitak života", poručuju iz ovog kluba.

Navodeći da navijači Slavije "nijednim gestom tokom utakmice sa Goškom nisu uvrijedili bilo koga" i da su izuzetno fer i korektno bodrili svoj klub, zbog čega su sa stadiona u Gabeli ispraćeni aplauzom, posebno su se zahvalili domaćinu na izuzetno srdačnom gostoprimstvu i korektnom ponašanju.

Od policijskih struktura Hercegovačko-neretvanskog kantona traže da otkrije počinioce napada i da se protiv njih poduzmu zakonom predviđene mjere.

"Smatramo da do počinilaca ovog pokušaja ubistva neće biti teško doći jer su pristalice Slavije, braneći goli život, uspjele da zapamte detalje o napadačkoj grupi. Iskreno se nadamo da će Komitet za normalizaciju stanja unutar fudbalskog sporta Bosne i Hercegovine hitno reagovati i donijeti novu odluku o zabrani dolaska gostujućih navijača na utakmice. Nažalost, to sigurno nije odluka u interesu fudbala i pravih navijača, ali ako želimo da spriječimo vandalizam i divljaštvo i eventualne gubitke života onda je to apsolutno jedino moguće", poručio je u saopćenju za javnost direktor Slavije Zdravko Šavija.