Nogomet
0

FK Sarajevo: Spremni za susret sa Kukesijem

FENA
Nogometaši Sarajeva su odmah po povratku u glavni grad Bosne i Hercegovine nastavili s intenzivnim treninzima kako bi spremni dočekali uzvratni susret drugog pretkola UEFA Evropske lige protiv FK Kukesija.

Mladi defanzivac Sarajeva Amer Dupovac istakao je da ekipa ima aktivan rezultat, te se nada prolasku u treće pretkolo.

"Prva utakmica u Tirani bila je zaista teška. Sve je otvoreno u drugoj utakmici. Naravno, naše ambicije su jasne. Želimo i moramo ostvariti pobjedu. To je jedini ishod koji nam odgovara kako bismo se plasirali u treće pretkolo. Rezultat iz Tirane nam daje pravo da mislimo o prolazu dalje. Pozvao bih sve naše navijače da dođu u što većem broju kako bi nam pomogli", izjavio je Dupovac.

Zdravstveni bilten ekipe je na zadovoljavajućem nivou. Nekoliko igrača se žalilo na povrede poslije utakmice u Tirani, ali je nakon pretraga ustanovljeno da su svi spremni za utakmicu u četvrtak, prenosi internet portal FK Sarajevo.

"Nekoliko naših igrača se žalilo na povrede i bolove poslije utakmice u Tirani. Nakon pretraga, možemo reći da nijedan igrač nije teže povrijeđen. Svi momci su trenirali jutros i svi će biti na raspolaganju stručnom štabu u četvrtak", kazao je klupski ljekar dr. Dževad Vrabac.

Utakmica u četvrtak na stadionu "Asim Ferhatović" počinje u 21 sat. Ulaznice su u prodaji od danas, po cijenama od 7 KM (tribina sjever "Vedran Puljić") 10 KM (istok), 15 KM (zapad), 50 KM (Bordo VIP) i 30 KM (VIP Galerija). Iz FK Sarajevo saopćeno je da će članovi kluba imati mogućnost da kupe ulaznice po znatno nižim cijenama.