Nogomet
84

FK Sarajevo predstavio novog trenera Miodraga Ješića

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U prostorijama FK Sarajevo danas je predstavljen Miodrag Ješić, novi šef stručnog štaba Bordo tima koji je sa timom sa Koševa potpisao ugovor do 2017. godine.

Ješić je u FK Sarajevo stigao iz mijanmarskog Yangon Uniteda u kojem je pet kola prije kraja prvenstva već osigurao titulu prvaka.

Sportski direktor Abdulah Ibraković koji je danas podnio ostavku kazao je da Ješić odgovarala profilu trenera koji su tražili u FK Sarajevo.

"Svojim rezultatima je pokazao da je kompetentan trener. Spreman je na odricanja i dat će sve od sebe za osvajanje titula što je cilj FK Sarajevo", kazao je Abdulah Ibraković.

On je dodao da je ugovor potpisan na 27 mjeseci.

"Ugovorom je vezan za sportske rezultate. Njegov stručni štab će čiti četiri čovjeka. Dvojica su već s njim radila, trener golmana bit će Enver Lugušić sa kojim završavamo papirologiju, a četvrti član je Almir Hurtić", kazao je Ibraković poželivši sreću novom treneru.

Ješić je na početku svog obraćanja kazao su se poklopile ambicije kluba i njega kao trenera.

"Došao sam u klub koji je organizovan i koji želi da napreduje. Zbog toga sam danas ovdje. Sarajevo je grad u koji sam uvijek volio doći, ovdje imam dosta prijatelja", kazao je srbijanski stručnjak.

On je dodao da FK Sarajevo ima dobar igrački kadar i da ne bi trebalo biti problema u narednom periodu.

"Ja sam profesionalac od glave do pete. To traži od svih u klubu, posebno od igrača. Gledao sam utakmicu Sarajeva u Bijeljini. Dosta sam zadovoljan kvalitetom igrača", kazao je on.

On će već za vikend voditi ekipu u utakmici protiv Viteza nakon čega će uslijediti derbi protiv Željezničara.

"Najvažnije je da danas Sarajevo napravi rezultat. Tek kad prođe utakmica protiv Viteza komentarisat ću slijedeću, dodao je.

Ješić je kazao da je "normalno da Sarajevo bude šampion i da osvoji Kup".

"Idemo u Evropu da napravimo korak više. To su moje ambicije", dodao je on.

On je izrazio nadu da će Nogometni savez BiH odobriti Enveru Lugušiću da bude trener golmana.

"Liga postaje sve ujednačenija. Nema lakih utakmica", kazao je Ješić.

On će u petak preuzeti ekipu koja za vikend gostuje u Vitezu.