Nogomet
4

FK Sarajevo: Poziv navijačima da sportskim i fer navijanjem podrže klub u Poznanu

FENA
Fudbalski klub Sarajevo večeras u Poznanu igra će uzvratnu utakmicu druge runde kvalifikacija za Ligu prvaka protiv poljskog Lecha.

Utakmica na "Inea" stadionu u počinje u 20.45 sati, a "Bordo" klub, i ovog puta, imat će podršku svojih navijača na tribinama, koji će tokom čitave utakmice bodriti naše igrače.

  • Uoči samog dolaska na stadion, naši navijači bit će adekvatno ispraćeni od strane poljske policije prilikom ulaska u samu državu Poljsku sve do stadiona, kako bi bila obezbijeđena maksimalna sigurnost svih naših navijača. Pozivamo svoje navjače da fer i sportskim navijanjem podrže svoj klub na večerašnjem fudbalskom spektaklu - saopćeno je iz FK Sarajevo.

Iz redova prvaka BiH upozoravaju svoje navijače, da je prema zakonima Poljske o javnom okupljanju strogo zabranjeno korištenje pirotehnike, te konzumiranje alhokola na stadionu, a pojedinci, koji prekrše te odredbe, u zavisnosti od počinjenog kaznenog djela, mogu dobiti kaznu zatvora od tri mjeseca do pet godina, te minimalnu kaznu od 500 eura, navodi se u saopćenju.