Nastavak sapunice
53

FK Sarajevo još bez odgovora iz Želje i Čelika, krajnji rok za odluku u ponedjeljak

N. K.
Još uvijek nije poznata lokacija na kojoj će Sarajevo igrati utakmicu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Još uvijek nije poznata lokacija na kojoj će Sarajevo igrati utakmicu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Lokacija na kojoj će Sarajevo 8. augusta odigrati prvu utakmicu trećeg pretkola Evropske lige još uvijek nije poznata, iako je do susreta ostalo samo 10-ak dana.
Ipak, čelnici Bordo tima neće imati još puno vremena za rješavanje dileme budući da je krajnji rok za prijavu stadiona UEFA-i u ponedjeljak.

Iz kluba s Koševa jučer su poslali upite FK Željezničar i NK Čelik za dostavljanje ponuda o korištenju stadiona Grbavica i Bilino polje, ali prema saznanjima portala Klix.ba, zvanični odgovori jučer nisu stigli.

Vodeći ljudi FK Sarajevo su, kako saznajemo, tek usmenim putem dobili okvirne ponude od Želje i Čelika, što je samo dio faktora koji se uzimaju u razmatranje prilikom donošenja ove kompleksne odluke.

Vrijedi istaći da Bordo tim o korištenju Bilinog Polja komunicira s trenutnim vlasnikom NK Čelik budući da je Grad Zenica klubu dao stadion na korištenje na period od deset godina pa je moguće da je brzi odgovor izostao zbog manjih administrativnih problema.

Nije tajna da Sarajevo u oba slučaja neće finansijski profitirati nakon meča s obzirom na troškove organizacije susreta, a poseban bojazan je sigurnost navijača u Zenici zbog poznatog animoziteta između gradova i klubova.

S druge strane, stadion Bilino Polje je za nijansu uslovniji stadion tako da su čelnici Sarajeva na mukama prilikom odabira stadiona na kojem bi trebali ugostiti BATE Borisov ili Rosenborg narednog mjeseca.